(091) Trampolin - Konkurrencehold (11+) - Udtaget hold

Antal tilmeldte: 7/12 Alder: 11-60 Pris: 3.200,00 DKK
18/08/2023 - 21/06/2024 Idrættens hus (Trampolinhal) Mandag 17:15-19:15Onsdag 17:15-19:15Fredag 17:15-19:15 Instruktør: Lars Walmod Sara Ladegaard Maila Walmod
Beskrivelse

Konkurrencer, træning og fællesskab med trampolin!

Har du sprunget trampolin før i en forening, har du lyst til at træne tre gange om ugen og gå til trampolinkonkurrencer, så er det her holdet for dig! Her er fokus på både fysisk grundtræning/smidighed, på god teknik, og på nye kombinationer - og især på trampolinøvelser! Holdet træner mandag og onsdag sammen med aspirantholdet, og fredag alene i hallen. Der er hver/hver anden måned gravtræning i springgrav.

En vigtig del af holdets kultur er at lære at reflektere over egne mål og udvikling samt læring fra træningen, og derfor starter og slutter træningerne med en fælles opstart og afsluttende refleksion, hvor man bidrager aktivt og hjælpes af trænerne. Til alle træninger er der i starten grundig opvarmning, som du deltager i inden træning i trampolinerne. Her er fokus på styrke-, koordinations- og gymnastikøvelser, der gør dig til en endnu bedre trampolinspringer. Til sidst er der supplerende træning med udstræk og afslutning af dagens træning.

For at gå på konkurrencehold skal du have lyst til at prioritere træningsdage og hjælpe dine holdkammerater med at gøre træningen så sjov og motiverende som muligt med smil og gå-på-mod. For at sikre at kunne følge træningsplanen, er det bedst at du mestre følgende spring:

- alle grundspring (sidde-, mave- og ryglanding) med armtræk foran

- halv skrue mave med armtræk foran

- ¾ forlænder og forlænder med armtræk foran

- baglænder og barani med armtræk foran

- kunne lave en 10-springsøvelse med 3-4 saltospring

Selvom trampolin er en enmandssport er der på dette hold et stort fokus på at lære at hjælpe hinanden på holdet med både god træningsindstilling, feedback til holdkammerater og aktiv deltagelse i evaluering af dagens træning, hvor alle springere siger noget. Trampolin er et forpligtende fællesskab, hvor alle er med til at skabe den gode stemning, god energi og god læring. Derfor er sammenhold i fokus og du arbejder med at støtte dine holdkammerater med måtte og feedback, som du guides i af instruktørerne.

Desuden har du lyst til at deltage ved konkurrencer, sociale arrangementer og ekstratræninger med dit hold og springerne på aspirantholdet. Det forventes, du er klar på at følge træningsplanen og være i dialog med trænerne om din udvikling. Vi sætter også meget pris på at forældre er med til diverse sociale arrangementer og forældremøder og til konkurrencer så vidt muligt.

Tilmelding er efter aftale med trænerteamet – kontakt Maila Walmod, på mail: maila@roskildegf.dk eller på SMS: 40164446.  

Vi ønsker at holde følgende regler og retningslinjer på vores hold for springere og forældre:

  • Som springer siger du altid goddag og farvel til trænerne og holdkammerater ved start/slut med en high-five. Forældre er velkomne, samme hilsen :) 
  • Du prioriterer dine træningsdage og har spist inden (ikke under træning)
  • Du bliver ved trampolinen, så du er klar til din tur. Skal du forlade hallen eller må tage hjem før tid, skal du altid sige det til træneren, så de ved hvor springerne er – på holdet kommunikeres også i en forældregruppe på Messenger.
  • Du prioriterer konkurrencedagene med holdet, det er sjovt og hyggeligt, og vi håber forældre og familie gerne vil bakke op.
  • Fra træningen begynder, indtil vi siger tak for i dag, har du en velfortjent pause fra din mobiltelefon.
  • Det forventes, at du som springer møder til tiden, medmindre du har en aftalt andet med træneren. Og du deltager i opvarmningen og supplerende træning, det er krav for at deltage i trampolintræningen.
  • I løbet af sæsonen er der arrangementer, hvor vi hjælper som hold og tjener penge til klubkassen. Vi regner med at du og familien bakker op. 
  • Langt hår skal være sat op med elastik og du har ikke smykker eller tøj med knapper/store lynlåse etc. Du sørger selv for tape, hvis du har nye ørenringe, du ikke tager ud.
  • Du springer i sokker/gymnastiksko og kan vælge at springe i shorts og T-shirt, gymnastikdragt, træningsdragt eller andet sportstøj.
  • Afbud sker til som SMS til trænere eller i Messenger-gruppechat. Der kan også skrives til haltelefon på 52232124

Pris: 3.200,00 DKK


Jeg har ingen profil - Opret og tilmeld Jeg har en profil – Login og tilmeld
Instruktører

Lars Walmod

Jeg har været formand for Roskilde Gymnastikforening siden 2018, og siddet i bestyrelsen siden 2011.

Derudover er jeg kontaktperson for vores Unicykel-hold & Fællesholdet, samt medlem af gymnastikforeningens Festivals-udvalg.

Jeg er også både instruktør på og dommer for vores trampolinhold, hvor jeg nyder den gode stemning og at se udøverne udvikle sig i deres sportsgren.

Jeg er en glad deltager på foreningens Freestyle step-hold, hvor jeg brænder kalorier af en gang om ugen.

Til daglig arbejder jeg som elektriker på RUC, bor i Roskilde med min hustru og glædes altid når vores voksne datter kommer forbi.

Sara Ladegaard

Maila Walmod

Jeg er suppleant i bestyrelsen for Roskilde Gymnastikforening og kontaktperson for alle foreningens trampolinhold. Derudover har jeg hovedansvaret for trampolinafdelingen i Roskilde Gymnastikforening og har endvidere morgenhold med fysisk træning og bevægelse.

I trampolinhallen har jeg fornøjelsen af både at undervise på begynderniveau og helt op til konkurrencespringerne, og både børn, såvel som voksne - på voksenholdet hopper jeg selv med, for trampolin er en sport for alle indre legebørn og hvor man kan have sin helt egen rejse med grin på læben og det skønne lille sug i maven, af at være vægtløs et splitsekund.

Det vigtigste for mig som instruktør er at støtte springerne i deres udvikling gennem refleksion. Jeg er 31 år og har siden jeg var seks år gammel haft passion for trampolinsporten, først som begynderspringer, men senere med stigende træningsmængde som landsholdsspringer, som både junior og senioratlet. EM og VM er skiftet ud med trænergerningen og jeg har undervist i mere end 10 år og underviser andre instruktører på trampolinuddannelsen i GymDanmark.

Mine værdier er særligt at skabe sammenhold, refleksion og fælles ansvar for at bidrage til en god træning. Trampolintræningen er ikke kun teknisk træning af høj kvalitet, det er for mig også en mulighed for at støtte springere i at sætte ord på, og lære at række hånden op, og dele med fællesskabet i et frirum, hvor vi ikke har fokus på hvilke spring man kan, men på den indsats den enkelte bidrager med til træning.

I mit professionelle virke uden for trampolinhallen er det også bevægelse og trivsel, der er fællesnævner; jeg har mit eget firma, MW - Mental Wellness, som mentaltræner, fysisk træner og foredragsholder. Desuden underviser jeg som nævnt på GymDanmarks instruktøruddannelse, samt gennem Dansk Studiecenter. Sammen med Skovslottet har jeg også events og træningsforløb med fokus på Bevidst Træning og Bevidst Bevægelse - at være både selvbevidst og kropsbevidst.

Uddannelsesmæssigt har læst idræt på KU og tager kandidatstudiet over de næste par år, med et sportspsykologisk fokus. Jeg er uddannet trampolintræner, GymTræner 2 og diplomtræner igennem DIF og Team Danmark, og så har jeg ved siden af også en coachuddannelse og en foredragsuddannelse. Det er suppleret med kurser og nørderi i nervesystem og smertevidenskab, såvel som sportspsykologiske redskaber.