2020-2021 01.09.2020  -  30.06.2021
Vejledning

Oversigt over alle hold fordelt efter ugedag

 
Ved tilmelding af gymnaster under 18 år, er det vigtigt at kontaktoplysninger er til forældre/værge, så instruktørerne har mulighed for kontakt i tilfælde af skader eller anden information om holdet. 
Det er kun det første mobilnummer instruktørerne kan se på holdlisten, Ekstra mobiltelefon bruges sammen med første mobil hvis der sendes SMS´er ud til holdet

Fortrydelsesret:
Du har som udgangspunkt 14 dages fortrydelsesret.

For at fortryde en indmeldelse kan du afmelde holdet ved at sende en mail til kontakt@roskildegf.dk med en kort begrundelse herfor.
Fortrydes indmeldelsen indenfor 14 dage, tilbageføres kontingentet til Dankortet.

Har du behov for hjælp, kan du kontakte foreningens administrative medarbejder, Lisbeth Walmod, på tlf.: 52 24 19 24 eller på mail: kontakt@roskildegf.dk

Roskilde Gymnastikforening har telefontid:
Mandag & onsdag kl. 16.30 - 19.00 samt tirsdag & fredag kl. 16.30 - 18.00.

Kontoret i Idrættens Hus, Kildegården 1, 4000 Roskilde er åbent:
Mandag & onsdag kl. 16.30 - 19.00.


Cross Fitness 16+ (CrFit)

Cross Fitness (16+)

Instruktør: Mathias Ankerstjerne

 

Ønsker du at blive stærkere og mere udholdende, er dette hold for dig.
Alle kan være med uanset køn og fitness niveau.

Træningen er en super effektiv, sjov og varieret konditions- og styrketræning. Træningen er meget alsidig, og du træner kroppen på forskellige måder hele tiden. I træningen indgår basale styrketræningsøvelser og cardio træning. I
Cross Fitness lægger vi stor vægt på fællesskabet og skaber et motiverende træningsmiljø, som bygger på kvalitet i træningen og personlig opmærksomhed til dig.  

I træningen er det mest brugte redskab din egen krop. Derudover vil der indgå øvelser hvor vi bruger forskellige redskaber, som for eksempel: skamler, sjippetorve, kettlebells, medicin bolde m.m. 

Træningen udfordrer og forbedrer din kondition, styrke, balance, smidighed og koordination. Derudover er målet også, at den enkelte skal nå sit bedst mulige jeg, indenfor det niveau træningen er på.  Med Cross Fitness får du den bedste start, på dit nye træningsliv og bliver en del af et godt træningsfællelsskab.

Træningen vil foregå både inden- og udendørs og vi træner i almindeligt træningstøj og træningssko.

Der vil være varieret musik til træningen fra forskellige genrer.

Holdet deltager ikke i opvisninger. 

 

 

Tilmeld/Læs mere - (2)

Springmusene 7-10 år (SpMus)

Springmusene (7-10 år)

Instruktører: Kim Jørgensen & Evelyn Almstrup.

Hjælpeinstruktører: Sarah Holm Pilmann, Mathilde Falkenberg, Alexander Thøgersen & Amanda Mørck.

 

Holdet er for både piger og drenge i alderen 7-10 år. Der er plads til alle - både begyndere og øvede.

Vi vil bruge springgrav til indlæring af nye spring og vil efterhånden skifte springgraven gradvist ud med almindelige nedspringsmåtter. Vi sætter fokus på grundspring, og man vil skulle lave mange gentagelser af disse, før man går videre til næste spring.

Vi vil træne en serie og springe på både Airtrack (Spring bane) og Mini trampolin. Ved træningen af spring på banen indgår: håndstand, vejrmølle, rondant & kraftspring og i trampolinen trænes: op hop, overslag, skrue- & saltospring.


I løbet af sæsonen vil vi tage et par ture over i Springcentret i Idrættens Hus, og hygge os sammen med andre springhold.

Vi ønsker at have fokus på et godt fællesskab med plads til alle og det er vigtigt for os, at de unge får en forståelse af, at være en del af et hold. Der vil blive spillet musik i hallen under træningerne.


Der trænes i bare tæer eller tynde gymnastiksko. Kondisko er ikke tilladt under træningen, af hensyn til sikkerheden. Vi ser helst at man træner enten i gymnastikdragt eller i T-shirt & træningsbukser/shorts. Langt hår skal være sat op.

Holdet deltager i foreningens lokalopvisning i Roskilde Kongrescenter, d. 27. marts 2021og i Gymnastik ved Fjorden (Vigen) i juni måned.

Dragt: Der vil være en lille udgift til opvisningsdragt.

Afbud sendes til Kim på: 27500980.

 

Tilmeld/Læs mere - (1)

Springmix 11-14 år (SpMix)

Springmix (11-14 år)

Instruktører: Signe Kristensen & Frank Hansen.

Hjælpeinstruktører: Frederikke Rasmussen & Bianca Victoria Løvendorf Vedsted.

Springmix er et hold både for piger og drenge i alderen 11 til14 år. Det er et hold, hvor vi lægger fokus på at den enkle gymnast udvikler sig, men at vi som hold også har det godt med hinanden.

Vores træninger består af en opvarmning som består af: sving, udstrækning, konditions- og styrketræning. Her vil der også indgå nogle lege, så vi får et bedre fællesskab på holdet.

Der vil blive trænet både banespring og trampolin. Her tager vi udgangspunkt i hvad gymnasten kan, så der er plads til gymnaster på alle niveauer.
Kom gerne vis du ønsker at udvikle dig som gymnast, vi står klar til at hjælpe dig.

Kom gerne vis du aldrig har gjort gymnastik, men syntes det lyder som noget for dig, vi er klar til at lære dig hvad gymnastikken indeholder.

I løbet af sæsonen ville vi øve serie, som vi vil vise til opvisningerne.

Springmix er et opvisningshold og vi tager til 3 opvisninger i løbet af sæsonen.

Der vil være en ekstra udgift til dragter på max. 200,- kr.

Vi ser frem til en helt fantastik sæson.

Hilsen

Frederikke, Bianca, Frank og Signe.

Tilmeld/Læs mere - (0)

Team Novus - Spring 13-17 år (Novus)

Team Novus - Spring (13-17 år)

Vi er et mix hold for 13 til 17-årige. Holdet består af en rytmeside og en springside der træner hver for sig, men laver opvisninger med et fælles, samlet program.

Rytmegymnasterne træner hver onsdag i Roskilde Hallerne - Hal B, kl. 19:00-21:00 og springsiden træner hver mandag fra kl. 19:45-21:30 og onsdag kl. 19:00-21:00 begge træninger i Kildegårdshallen.

På springsiden ville vi gøre opmærksom på at der forventes en dragt udgift på omkring 500 kr.

Man vælger i starten af sæsonen om man vil gå på rytmesiden eller springsiden. Vi gør opmærksom på at der til opvisningerne vil være fællesserier som både spring- og rytmegymnaster skal deltage i. Derfor vil der også komme en del fælles træninger i løbet af sæsonen hvor vi træner sammen.

Rytmesiden bliver trænet af Cecilia Møller & Line Olesen og springsiden trænes af Frank Hansen & Signe Kristensen.

Team Novus Spring mix

Holdet er både for begyndere og øvede springgymnaster, som har lyst til at udfordre sig selv. Der er plads til alle uanset erfaring, da vi tilpasser træningerne, så den enkelte gymnast udfordres på eget niveau. Vi er med til at rykke jeres egne grænser, så i hele tiden udvikler jer.

Selve træningerne består af en opvarmning, hvor vi både laver styrke og får koppen ordentlig varmet op. Efter opvarmningen vi arbejder med grundteknikken, som håndstande og generel kropskontrol. Her efter springer vi en hel masse.

Vi er to springtrænere, som ønsker at i er med til at have medvirkning på, hvilke spring der skal lægges fokus på. På denne måde har i også stor indvirkning på hvilke spring, som vi har med til opvisningerne. Vi håber meget på at spring er lige noget for jer. Da vi lægger stor vægt på at spring skal fylde det meste af træningen. Vi ville komme til at øve lidt serie, når vi nærmer os opvisningerne til foråret.

I forbindelse med dragter vil der komme en ekstra udgift - nærmere information om det, i starten af sæsonen.

Vi har en forventning om at du prioriterer træningerne samt opvisningerne og er klar på at yde dit bedste og blive udfordret som gymnast. Vi prioriterer også det sociale fællesskab på holdet, og håber på at se en masse energiske og engagerede gymnaster til en mega fed sæson med en masse gode oplevelser.

 

Tilmeld/Læs mere - (0)

Springlopperne mix 5-6 år (SpLop)
Springlopperne (5-6 år)

Instruktører: Sussie Hermansen, Kim Jørgensen & Bo Belkov.

Hjælpeinstruktører: Filippa Andersson, Laura Flora Andersen, Johanne Nybo Burgaard, Freja Sandau Lund & Luka Jessen

Holdet er for både piger og drenge i alderen 5-6 år og der er plads til alle uanset den enkeltes niveau.

Vi bruger springgrav til indlæring af nye spring og gradvist skiftes springgraven ud med almindelige nedspringsmåtter. Vi vil sætte fokus på grund spring, og man vil skulle lave mange gentagelser af disse, før man går videre til næste spring.

Vi vil øve 1-2 danse og springe både Airtrack (Spring bane) og Mini trampolin. Af spring på banen trænes: kolbøtte, håndstand & vejrmølle og på mini trampolinen trænes: op hop, skrue & kolbøtte på saltoplint.

Gymnasterne træner i bare tæer eller tynde gymnastiksko. Kondisko er ikke tilladt under træningen, af hensyn til sikkerheden. Vi ser helst at man træner enten i gymnastikdragt (uden skørt) eller i T-shirt & træningsbukser/shorts. Langt hår skal være sat op. Der vil blive spillet musik i hallen under træningerne.

Vi ønsker at have fokus på et godt fællesskab med plads til alle. Det er vigtigt for os, at børne får en forståelse for at deltage på et hold og at de hygger sig med hinanden.

Holdet deltager i foreningens lokalopvisning i Roskilde Kongrescenter, d. 27. marts 2021.

Afbud sendes til Kim på: 27500980 eller til Sussie på: 29646415.

Tilmeld/Læs mere - (1)

Stjerneskud 7-10 år (StSku)

Stjerneskud – begyndere/let øvede springpiger (7-10 år)

Instruktører: Martin Ilsøe & Noah Waynert.

Hjælpeinstruktører: Laura Moldrup Nielsen, Liv Hesse, Alexander Thøgersen, André Jespersen & Mads Rekman.

 

Kom og spring sammen med os! Holdet er et springhold for gymnastikglade piger, som udover en masse spring også øver lidt balance, dans, rytmeøvelser, akrobatik, styrke m.m. i en hyggelig atmosfære.


Vi skal springe, lege, danse og have det sjovt – både ved hjælp af vores mange skumredskaber og på luftpuden(airtracken) og i springgraven. Herunder vil trænerne gøre meget brug af spring-teknikbaner. Vi øver vejrmøller, håndstand, flik-flak, trampolinspring, seje tricks og måske en lille dans.

Vi vægter sund, fysisk aktivitet og glæden ved sporten højt. Gennem alsidige kropsøvelser, lege, styrke-/smidigheds- & rytmeøvelser, spring på redskaber osv., søger vi at opbygge gymnasternes teknik og motorik. Målet er at skabe alsidige, robuste og glade gymnaster som har lyst til sporten hele livet.

Vi træner i bare tæer eller alternativt tynde gymnastiksko.

Holdet er åbent for nye som tidligere gymnaster - alle er velkommen til at prøve holdet. Vi glæder os til at se dig!

Der vil være en ekstra udgift på ca. 300,- kr. for en dragt, som pigerne efterfølgende beholder.

Holdet deltager i:

·       Foreningens lokalopvisning i Roskilde Kongrescenter, d. 27. marts 2021.

·       Gymnastik ved Fjorden i juni.

Holdets gymnaster kan vælge at deltage i RG fælles-springdage i springcentret enkelte lørdage i løbet af sæsonen (det er frivilligt!!)

Afbud sendes til Martin Ilsøe på: 27290521 eller til Noah Waynert på: 51513233 (indtil nytår).


Tilmeld/Læs mere - (1)

Supernovaer 9-11 år (Super)

Supernovaer – begyndere/let øvede springpiger (9-11 år)

Instruktører: Martin Ilsøe & André Jespersen.

Hjælpeinstruktører: Alexander Thøgersen, Noah Waynert & Mads Rekman.

Holdet er et superhyggeligt hold for springtossede piger, hvor vi - udover kilometervis af spring - også øver balance, dans, serier, akrobatik, styrke m.m. Holdet er åbent for nye som tidligere gymnaster. Vi springer i springgrav og på airtrack og træner flik-flak, saltoer, fede tricks, håndstand/-gang og nogle gymnaster øver måske lidt tempo-flik, baglænder og skruespring el.lign. Der er plads til piger på alle niveauer - også helt nye. Vi er et sammentømret trænerteam, som differentierer træningen efter den enkelte gymnasts behov og niveau.

Vi vægter sund fysisk aktivitet og glæden ved sporten højt. Gennem kropsøvelser, styrke-/smidigheds- & rytmeøvelser, lege, spring på redskaber osv., søger vi at opbygge gymnasternes teknik og kropskontrol. Målet er at skabe alsidige, robuste og glade gymnaster, som har lyst til sporten hele livet. Kom og vær med... til sportsligt fællesskab i sjove og sunde rammer. Vi glæder os til at se dig!

Omkring nytårstid vil der være en ekstra udgift på ca. 300,- kr. for en dragt, som pigerne efterfølgende beholder.

Holdet deltager i:

Foreningens lokalopvisning i Roskilde Kongrescenter, d. 27. marts 2021, DGI’s opvisning i marts & Gymnastik ved Fjorden i juni. Derudover kan lidt socialt samvær komme på tale, i løbet af sæsonen.

Den 4. lørdag hver måned er der gratis fællestræning for foreningens gymnaster i springcentret i Idrættens Hus, Roskilde - det er frivilligt om man deltager.

Bemærk: Som gymnast i foreningen, er det er muligt at tilmelde sig holdet: ”Åben springtræning” om tirsdagen, hvis man har lyst til at springe endnu mere i det fede springcenter.

Afbud sendes til Martin på: 27290521, André på: 53773664 eller Noah på: 51513233 (indtil nytår).

Tilmeld/Læs mere - (0)

Parkour begynder 8-15 år (ParkO)
Parkour - begynder (8-15 år)

Instruktører: Rune Kern Hansen, Lucas Nielsen & Niklas Lind.


På parkour-holdet går vi meget op i sammenhold og i at skabe god kommunikation blandt alle eleverne. Vi fokuserer på at blive bedre til parkour som et hold, men også på den individuelle udvikling, inden for parkour rammerne.

Der vil være megen fokus på træning af faldteknikker, såsom rullefald og "diveroll". Ud over det, så handler parkour jo om at komme fra A til B hurtigst muligt, og det gøres ved at man forcerer diverse "forhindringer" ved brug af "Vaults", som f.eks.: "Monkey, Lazy eller Dash vault".  

Vi ved af egen erfaring, hvor hårdt parkour kan være og derfor mener vi også, at det er vigtigt at lægge en del styrketræning og styrkelege ind i træningen, som vores opvarmning. Vi træner armstrækker, coretræning (planke), mavebøjninger og "catcrawl", og bruger også disse øvelser under andre lege eller stikbold.

Denne ekstra træning, vil hjælpe meget når vi skal i krig med diverse Vaults. 

Tilmeld/Læs mere - (0)

Åben spring træning 9-11 år (ÅbSpr)

Åben springtræning – Let øvede/øvede springpiger (9-11 år)

Instruktør: Martin Ilsøe

Hjælpeinstruktører: Alexander Thøgersen & Kim Lauger

 

Deltagelse på dette hold, forudsætter at gymnasten går på et andet af foreningens hold.

Holdet er et ekstra springhold for dem, som gerne vil springe endnu mere - i et af landets bedste springcentre.

Vi bruger centrets mange fede springbaner, de 6 springgrave, trampoliner og teknikbaner til springindlæring.

Vi starter med opvarmning, hvorefter går vi over til lidt styrketræningsøvelser og håndstand foruden smidigheds-/spændstigheds-/behændigheds-lege.

På holdet vil vi bl.a. træne hen imod tempo-flik, den perfekte baglænder, overslag, lære at gå på hænder og evt. begyndende dobbeltsalto, halv skrue, lettere sammensatte spring - alt efter hver enkelt gymnasts niveau.

Kom og vær med... til sportsligt fællesskab i sjove og sunde rammer.

Holdet deltager ikke i opvisninger.

Vi glæder os til at se dig!

Afbud sendes til Martin Ilsøe på: 27290521

Tilmeld/Læs mere - (0)

Power Girls - 10-13 år (PowGi)

PowerGirls (10-13 år)

Instruktører : Melanie Hansen & Isabella Hansen

 

PowerGirls er for dig, der har lyst til at blive bedre til at springe og er klar til at lægge arbejde i udviklingen, og det er samtidig holdet for alle – nye som øvede – gymnaster. Vi øver spring på bane, minitrampolin og diverse redskabsbaner. Her øver vi spring som f.eks.: kraftspring, salto, flik-flak, baglænder og skruer - det er kun fantasien der sætter grænser.

Vi instruktører sørger for at møde hver gymnast på den enkeltes niveau, så alle bliver udfordret og kan gå stolte hjem fra træning. Vi vil på holdet arbejde med koncepttræning, hvor vi både vil benytte hinanden og forskellige redskaber. Det betyder også at vi vil arbejde med en lille rytme-/danseserie, for at variere træningen og lave et anderledes opvisningsshow.

Vi glæder os til at en masse sjove og udfordrende træninger med dig!

Tilmeld/Læs mere - (0)

Foxy Ladies and Gentlemen spri (FoxyS)
Foxy Ladies and Gentlemen – Spring (17-35 år)

Instruktører: Esben Buhl, Anja Hauge og Phie Lambert

Foxy er et mixhold i aldersgruppen 17-35 år. Holdet har eksisteret, i sin nuværende form, i 4 år. Holdet er for dig, der har dyrket spring- / rytmegymnastik eller dans før og er frisk på at være en del af et socialt og hyggeligt hold. Der vil blive lagt vægt på gode og energiske træninger med fokus på, at du som gymnast bliver udfordret og udvikler dig løbende. Ved opstart vælger du, om du vil være en del af henholdsvis rytmesiden eller springsiden.

Træningerne foregår i nogle af de bedste spring- og rytme-faciliteter på Sjælland, nemlig i Idrættens Hus på Kildegården. Holdet er et opvisningshold, og træningerne vil derfor munde ud i et samlet opvisningsprogram, som vi vil vise ved Stenbrostævnet i januar, DGIs forårsstævner, RGs opvisning i marts måned og sommerstævnet ved Roskilde fjord i juni måned. Derudover deltager vi også til DGI’s Landsstævne 2021 i Svendborg, der ligger fra 1-4. juli. Vi håber, at rigtig mange gerne vil deltage, men det er ikke et krav for at gå på holdet. Mere information følger ved sæsonstart.

På Rytmesiden vil der være fokus på grundtræning, styrketræning, teknik og spring over gulv. Vi har både fokus på at udvikle jer individuelt som gymnaster og som et samlet hold. Vi vil samtidig sørge for, at du får afprøvet forskellige gymnastik- og dansegenre, fra Street til Moderne og at du kommer til at arbejde med forskellige udtryk i serierne. I denne sæson vil vi arbejde med håndredskabet køller - det forventes dog ikke, at du har erfaring med dette håndredskab.

På springsiden vil der være fokus på udviklingen af den enkelte gymnast. Vi vil arbejde både med standard opstillinger, men også en del stationsarbejde. På springsiden kan man starte, uanset om man er begynder, øvet eller meget øvet. Vi vil tilpasse træningen, så alle har mulighed for at udvikle sig. For os er det vigtigt, at man som gymnast arbejder fokuseret mod et mål, uanset om det er vejrmølle, salto, randi eller triple out. For os er det vigtigt, at alle er lige, uanset hvilket niveau man er på.

Vi har en forventning om, at du som gymnast kommer til alle træningerne med en lyst til at lære, blive udfordret og udvikle dig. Derudover forventer vi også, at du deltager i de sociale arrangementer, da det sociale er en lige så vigtig del af holdet, som det gymnastiske. På holdet lægger vi stor vægt på engagement, og vi forventer også, at du prioriterer træningerne og opvisningerne højt. Det er nemlig på denne måde, at vi kan sikre bedst mulig udvikling – ikke kun for dig selv, men også for hele holdet.

Til gengæld vil du også opleve, at vi som trænere møder forberedte op hver gang, og at vi vil gøre meget for at lytte til gymnasternes ønsker.

Ud over kontingentet vil der blive opkrævet et beløb på maks. 900,- kr., som vil dække alle udgifter til bl.a. opvisningstøj.

Vi er i fuld gang med at planlægge sæsonen og opvisningsprogram, og vi glæder os helt vildt til at se jer alle sammen torsdag d. 20. august.**** OBS! Sæt allerede nu kryds i kalenderen d. 19. september, hvor vi vil holde sæsonens første ekstra træning, med ekstra fokus på at lære hinanden at kende****

****OBS! De første 3 træninger er prøvetræninger, herefter kan man kun deltage i træningen, hvis man har tilmeldt sig holdet ****


Tilmeld/Læs mere - (1)

Team Novus rytme 13-17 år (Novus)

Team Novus – Rytme & Spring

Team Novus er et mix hold for 13-17-årige piger og drenge. Holdet består af en spring- og en rytmeside, der både træner sammen og hver for sig, og som laver opvisninger med et fælles, samlet program.

Man vælger i starten af sæsonen, om man vil gå på rytmesiden eller springsiden, og man skal være klar til at give den gas til fællesserier og opvisninger, uanset om man vælger rytme eller spring.

Rytmesiden træner i Roskilde Hallerne (hal B) hver onsdag fra kl. 19:00-21:00, og springsiden træner i Kildegårdshallen hver mandag fra kl. 19:45- 21:30 og hver onsdag fra kl. 19:00-21:00.

Vi har en forventning om, at uanset om man vælger spring eller rytme, så har man lyst til at være en del af et fælles hold, hvor man engagerer sig og tager et fælles ansvar for, at vi får nogle gode træninger og oplevelser sammen.

Holdet deltager hvert år i DGI forårsdagene Roskilde, Roskilde Gymnastikforenings lokalopvisning, og sommeropvisning på Vigen. Derudover kan der komme andre opvisninger i løbet af forår/sommer.

Rytmesiden:

Instruktører: Cecilia Møller og Line Olesen

Team Novus Rytme er et hold for både begyndere og øvede rytmegymnaster, som har lyst til at udfordre sig selv. Der er plads til alle uanset erfaring, da vi tilpasser træningerne, så den enkelte gymnast udfordres på eget niveau. 

I træningerne vil vi blandt andet arbejde med styrke, smidighed, grundteknik og forskellige gymnastiske genrer. I løbet af sæsonen vil vi også arbejde med forskellige serier, som skal bruges i vores opvisningsprogram - i år skal vi også arbejde med tøndebånd.

I forbindelse med dragter og håndredskab til opvisningerne vil der komme en ekstra udgift – udover kontingent.

Du skal vælge at gå på Team Novus rytmeside, hvis du gerne vil have sved på panden, udfordre dig selv, stifte bekendtskab med gymnastik, god tekniktræning, og ikke mindst hvis du elsker at bevæge dig til god musik.

Vi har en forventning om at du prioriterer træningerne samt opvisningerne og er klar på at yde dit bedste og blive udfordret som gymnast. Vi prioriterer også det sociale fællesskab på holdet, og håber på at se en masse energiske og engagerede gymnaster til en mega fed sæson med en masse gode oplevelser.

 

Rytmesiden bliver trænet af Cecilia Møller & Line Olesen, og springsiden trænes af Frank Hansen & Signe Kristensen.

Hvis der er spørgsmål til holdet, kan vi kontaktes på mail.

Lines e-mail: olesen1310@hotmail.com

Cecilias e-mail: cbnm1995@gmail.com

Tilmeld/Læs mere - (1)

Foxy Ladies and Gentlemen rytm (FoxyR)
Foxy Ladies and Gentlemen – Rytme (17-35 år)

Instruktører: Esben Buhl, Anja Hauge og Phie Lambert

Foxy er et mixhold i aldersgruppen 17-35 år. Holdet har eksisteret, i sin nuværende form, i 4 år. Holdet er for dig, der har dyrket spring- / rytmegymnastik eller dans før og er frisk på at være en del af et socialt og hyggeligt hold. Der vil blive lagt vægt på gode og energiske træninger med fokus på, at du som gymnast bliver udfordret og udvikler dig løbende. Ved opstart vælger du, om du vil være en del af henholdsvis rytmesiden eller springsiden.

Træningerne foregår i nogle af de bedste spring- og rytme-faciliteter på Sjælland, nemlig i Idrættens Hus på Kildegården. Holdet er et opvisningshold, og træningerne vil derfor munde ud i et samlet opvisningsprogram, som vi vil vise ved Stenbrostævnet i januar, DGIs forårsstævner, RGs opvisning i marts måned og sommerstævnet ved Roskilde fjord i juni måned. Derudover deltager vi også til DGI’s Landsstævne 2021 i Svendborg, der ligger fra 1-4. juli. Vi håber, at rigtig mange gerne vil deltage, men det er ikke et krav for at gå på holdet. Mere information følger ved sæsonstart.

På Rytmesiden vil der være fokus på grundtræning, styrketræning, teknik og spring over gulv. Vi har både fokus på at udvikle jer individuelt som gymnaster og som et samlet hold. Vi vil samtidig sørge for, at du får afprøvet forskellige gymnastik- og dansegenre, fra Street til Moderne og at du kommer til at arbejde med forskellige udtryk i serierne. I denne sæson vil vi arbejde med håndredskabet køller - det forventes dog ikke, at du har erfaring med dette håndredskab.

På springsiden vil der være fokus på udviklingen af den enkelte gymnast. Vi vil arbejde både med standard opstillinger, men også en del stationsarbejde. På springsiden kan man starte, uanset om man er begynder, øvet eller meget øvet. Vi vil tilpasse træningen, så alle har mulighed for at udvikle sig. For os er det vigtigt, at man som gymnast arbejder fokuseret mod et mål, uanset om det er vejrmølle, salto, randi eller triple out. For os er det vigtigt, at alle er lige, uanset hvilket niveau man er på.

Vi har en forventning om, at du som gymnast kommer til alle træningerne med en lyst til at lære, blive udfordret og udvikle dig. Derudover forventer vi også, at du deltager i de sociale arrangementer, da det sociale er en lige så vigtig del af holdet, som det gymnastiske. På holdet lægger vi stor vægt på engagement, og vi forventer også, at du prioriterer træningerne og opvisningerne højt. Det er nemlig på denne måde, at vi kan sikre bedst mulig udvikling – ikke kun for dig selv, men også for hele holdet.

Til gengæld vil du også opleve, at vi som trænere møder forberedte op hver gang, og at vi vil gøre meget for at lytte til gymnasternes ønsker.

Ud over kontingentet vil der blive opkrævet et beløb på maks. 900,- kr., som vil dække alle udgifter til bl.a. opvisningstøj.

Vi er i fuld gang med at planlægge sæsonen og opvisningsprogram, og vi glæder os helt vildt til at se jer alle sammen torsdag d. 20. august.**** OBS! Sæt allerede nu kryds i kalenderen d. 19. september, hvor vi vil holde sæsonens første ekstra træning, med ekstra fokus på at lære hinanden at kende****

****OBS! De første 3 træninger er prøvetræninger, herefter kan man kun deltage i træningen, hvis man har tilmeldt sig holdet ****

 

Tilmeld/Læs mere - (1)

Rytmehold - Omnia 17+ (Omnia)
OMNIA – Rytmehold (17+)

Instruktør: Stine Bøgh Jacobsen

Holdet træner hver anden lørdag i de ulige uger.

OMNIA er et nyt rytmehold, hvor vi skal lave noget lækker gymnastik og dans, have det sjovt og være fælles om tingene. Vi skal træne en masse gymnastik i forskellige genrer, øve teknik og grundtræning, samt lave styrke- og konditionstræning. Men frem for alt skal vi have det sjovt sammen og tilbringe lørdag formiddag i hinandens hyggelige selskab. Der vil derfor også blive lagt vægt på det sociale, med diverse arrangementer eller bare en hyggelig frokost efter træning.

OMNIA betyder ”ALLE” på latin, og tanken er, at vi alle skal bidrage til træningen og opvisningerne. Jeg vil stå for det praktiske og de overordnede ting, men vi er fælles om at lave serier og bestemme musik, dragter, opvarmning og grundtræning.

Jeg glæder mig smadder meget til at træne med jer alle sammen, så kom og vær med til en dejlig lørdagstræning.

-Stine

Der vil være en ekstra udgift til dragter omkring nytår.

Holdet deltager i flg. arrangementer hvor deltagergebyrerne er inkluderet i kontingentet:

- Roskildegymnastikforenings lokalopvisning

- Forårsopvisningen i Kalundborg

- Forårsopvisningen i Roskilde

- Sommerstævnet på Vigen

- Sommerstævnet på Fælleden

Derudover skal vi i fællesskab beslutte om vi vil deltage i:

- Landsstævnet i Svendborg, d. 1.- 4. juli 2021, hvor vi selv hver især skal betale deltagergebyret.
Tilmeld/Læs mere - (0)

SportsAcro aspi. - øvede (AcroØ)

Sports Acro aspiranter - øvede.


Instruktører: Helle Nordahl & Julie Lynggaard Olsen

Hjælpeinstruktører: Anna Rose Bjørnø Mogensen, Asta-Fernanda Hilfling Nielsen & Evelyn Almstrup
 

Sports Acro - Aspiranter øvede, er for piger og drenge som er specielt udtaget fra Aspirantholdet af instruktørerne. Holdet starter op midt september. Trænerne vil i løbet af de første to uger udtage gymnaster som går på aspirantholdet, til dette hold. Udover at gymnasterne fortsat går på aspirantholdet, vil de få ekstra træningstid, til at blive endnu bedre til Sports Acro, på dette hold.

For at blive udtaget til dette hold, skal gymnasterne være klar til at træne hårdt med styrke, smidighed og spring. Der vil blive udleveret træningsprogram med forskellige discipliner, som skal trænes hjemme.

Holdet arbejder hen mod, at gymnasterne bliver klar til at rykke videre til Sports Acro - Konkurrencehold.

Vi træner:

    Grundelementer, smidighed og balance
    Spring og styrke
    Momenter, par/trio og pyramider

Sæt allerede nu kryds i kalenderen på følgende opvisningsdatoer, hvor der er mødepligt for alle på holdet:

    Lokalopvisningen i Roskilde Kongrescenter, d. 27. marts 2021
    Grundlovsdag d 5. juni 2021
    DGI’ sommerstævne juni 2021 (datoen meldes ud senere)

Bemærk at der i år vil være en udgift til gymnastikdragt, som er påkrævet for at gå på holdet.

Vi glæder os igen i år til at se nye og tidligere gymnaster og til vi igen vil få nogle dejlige træningsaftener sammen.

På gensyn.

Helle & Julie

 

Tilmeld/Læs mere - (1)

Sports Acro – Konkurrencehold (AcKo1)

SPORTS ACRO – KONKURRENCEHOLD (1) fra 7 år - ingen øvre aldersgrænse

Hold 1: National konkurrence (Dansk reglement 1 og Dansk reglement 3)
Holdets træningstider:
•    Tirsdag:  16.00 – 18.30 i Idrættens Hus – Rytmehal 1  
•    Torsdag: 18.00 – 20.00 i Kildegårdshallen      
•    Følgende lørdage: 09.00 – 13.00 i Idrættens Hus – Rytmehal 1
  Kun følgende datoer træner hold 1 om lørdagen:
D. 10.10.2020, 07.11.2020, 05.12.2020, 16.01.2020, 13.02.2020, 13.03.2020, 10.04.2020, 08.05.2020 + 05.06.2020
Vi tilbyder træning i alle skoleferier - bortset fra skolernes sommerferie.
Går gymnasten på hold 1:
kan gymnasten stille op i: Begynder reglementet, som hedder DK 1:
Her har gymnasten ”måske” brug for støtte til at lave lidt serie, eventuelt få hjælp til at lave musik til rutinen, få støtte til modtagning og hjælp til at få (Gymnastik-) lektier for. En super god start, hvor man får lov at træne sammen med de meget øvede, men ikke skal træne for mange timer i det første år eller to. Holdet er stadig et hold hvor fokus er i højsædet. Til de to ugentlige træninger forventes gymnasten at dukke op til alle træninger og deltage 100 % aktivt. Da dette er et konkurrencehold, skal gymnasten være indstillet på, at legeaftaler, legegrupper, fødselsdage etc. kommer i 2. række.
eller gymnasten kan stille op i: Meget øvet reglement, som hedder DK 3:
Princippet er det samme som DK1, men dette er for gymnasten som allerede kan en masse basic, men som skal udfordres. Inden for DK3 er der mange forskellige niveauer. DK3 er også et springbræt, til at øve sig på, at blive i stand til at udføre en international rutine. Gymnasten har, sammen med sin rutine, måske endnu ikke mulighed for at lave 6-7 forskellige rotationer i en tempo serie, og har stadig brug for at øve en fri håndstand.
Trænerne vil gøre deres bedste for at holdsætte Hold 1 og Hold 2 ud fra de rette omstændigheder. MEN - DK1 og DK3 kan blive rykket op og ned + DK3 kan rykke op til Internationalt niveau. Dette vurderes ud fra udviklingen over sæsonen. DK3 kan få mulighed for at træne med til visse lørdagstræninger, alt afhængigt af gymnasternes udvikling. Dette er en træner vurdering.  
I begge reglementer, skal gymnasten turde stå på scenen selv, eller sammen 2 eller 3 andre, og fortælle en historie, ved brug af gymnastikken og kroppen.
Vi forventer at gymnasten tør, har lyst til og vil kæmpe for at gå på holdet. Vi forventer at gymnasten selv kan være i træningslokalet – uden mor og far. Vi har ikke forældre siddende i salen. Det forventes endvidere at gymnasten dygtiggør og udvikler sig. Hold 1 og Hold 2 laver opvisning sammen og træner sammen som et hold.
Der forventes en ekstra udgift til køb af konkurrencedragt. Ca. 1500 DKK i alt.
Der forventes en ekstra udgift til køb af Opvisningsdragt. Ca. 300 DKK i alt.
Vi gør dog MEGET ud af, at genbruge og købe brugte dragter, da de oftest blot har været anvendt et par gange – derfor er ovenstående blot et skøn.
Der skal selv betales transport til diverse konkurrencer og opvisninger. Vi håber på at kunne få sponsoreret træningsdragt i det indeværende gymnastik år, og ellers skal der her også forventes en egenbetaling på ca. 500 DKK. Holdet har brug for forældrenes hjælp, til at søge sponsorater.
Det forventes at man deltager ved alle opvisninger og venskabskonkurrencer samt i Sjællandsmesterskaberne.
Der deltages i følgende opvisninger og konkurrencer: (Grundet COVID-19, er der mange datoer som endnu ikke er udmeldt af GymDanmark).
•    Forårsdagene - start marts.
•    Roskildes lokalopvisning - oftest sidste lørdag i marts.
•    Venskabskonkurrence(r) – dem vi eventuelt bliver inviteret til.
•    Opvisning i Præstegården i Svogerslev, Grundlovsdag.
•    DGI – Opvisning på Vigen strand - en af de første weekender i juni.
•    Konkurrencer 2021:
o    Sjællandsmesterskaberne - ligger gerne i april.
o    Acro Cup – ligger gerne i starten af maj.
o    Danmarksmesterskaberne – ligger gerne i slutningen af maj.

Træner teamet udarbejder en Acro-kalender, som opdateres løbende. Denne er vores ”Bibel” til at huske: hvad, hvor og hvornår!! Bliver uddelt ved sæsonstart.


Tilmeld/Læs mere - (1)

Sports Acro – Konkurrencehold (AcKo2)
Sports Acro – Konkurrencehold (2) fra 7 år - ingen øvre aldersgrænse.

Holdets træningstider:
•    Tirsdag:  16.00 – 18.30 - I Idrættens Hus – Rytmehal 1  
•    Torsdag: 18.00 – 20.00 - I Kildegårdshallen      
•    Lørdag:     9.00 – 13.00 - I Idrættens Hus – Rytmehal 1  
Vi træner i alle skoleferier - bortset fra skolernes sommerferie.
Går gymnasten på hold 2:
Hold 2 er for de meget øvede, enten spring-, rytme-, acro-gymnaster eller lignende, og som har en bred gymnastikforståelse og selv har et ønske om at deltage i sporten på et meget højt plan. Bliver gymnasten udtaget til Hold 2, forventes det at gymnasten har pli og besidder pligtfølelse, samt at gymnasten kan selvtræne, selv kan hjælpe med at udarbejde internationale rutine skemaer, læse de internationale regler og selv laver og klipper sin egen musik. Gymnasten deltager ydermere aktivt i at finde dragter.
Vi forventer at gymnasten er modig, at gymnasten tør og er selvtrænende, er ihærdig efter at lære nyt, er en god kammerat, samt er positiv og åben. Gymnasten tør stå på scenen selv, eller sammen 2 eller 3 andre, og fortælle en historie ved brug af gymnastikken og kroppen. Gymnasten er meget god til at stå på hænder, springe forskellige spring og vælger at afsætte 3 dage om ugen til benhård konkurrencetræning. Gymnasten deler glædeligt ud af sin viden til resten af holdet og hjælper med at udvikle kompetencer. Gymnasten skal have lyst til at styrke sin krop som bund, samt have lyst og stort mod til at lave saltoer som top. Hjemmetræning er et krav.
Udenlandstræner 2020/2021:
Vi har sidste år, med stor succes, haft Belgiske gæstetrænere på besøg, for at højne niveauet i Roskilde. Dette påtænker vi, at fortsætte med. Der kan derfor forventes, at være et lille beløb til egenbetaling, for at dække udgifter til disse weekendtræninger. Træningerne forløber gerne fra lørdag morgen til søndag eftermiddag. (Datoer er endnu uviste, grundet COVID-19).
Udenlandskonkurrence 2021:
Hold 2 har de sidste 3 år deltaget i en konkurrence i udlandet. I 2018 & 2019 var holdet i Holland, hvor de deltog i en international konkurrence, og i 2020 var de i Portugal.
Det forventes, at Hold 2 igen deltager og rejser til Portugal, d. 3.-7. marts 2021.
Alle udgifter til turen er 100 % egenbetaling. Skal gymnasten med til Portugal, kan det godt ende med blot at blive som tilskuer, hvis ikke gymnasterne og deres rutine er klar til at konkurrere. Har vi små gymnaster som skal med her, forventes det at der deltager en voksen sammen med gymnasten og rejser med som voksenhjælper.
Der forventes en ekstra udgift til køb af konkurrencedragt. Ca. 1500-1800 DKK i alt.
Der forventes en ekstra udgift til køb af Opvisningsdragt. Ca. 300 DKK i alt.
Vi gør dog MEGET ud af, at genbruge og købe hinandens brugte dragter, da de oftest blot har været anvendt et par gange – derfor er ovenstående blot et skøn.
Der skal selv betales transport til diverse konkurrencer og opvisninger. Vi håber på at kunne få sponsoreret træningsdragt i det indeværende gymnastik år, men ellers skal der her også forventes en egenbetaling på ca. 500 DKK. Holdet har brug for forældres hjælp til at søge sponsorater.
Det forventes at man deltager ved alle opvisninger og venskabskonkurrencer samt i Sjællandsmesterskaberne.
Der deltages i følgende opvisninger og konkurrencer: (Grundet COVID-19, findes der mange datoer som endnu ikke er udmeldt af GymDanmark).
•    Forårsdagene - start marts.
•    Roskildes lokalopvisning - oftest sidste lørdag i marts.
•    Venskabskonkurrence(r) – dem vi eventuelt bliver inviteret til.
•    Opvisning i Præstegården i Svogerslev, Grundlovsdag.
•    DGI – Opvisning på Vigen strand - en af de første weekender i juni.
•    Konkurrencer 2021:
o    Sjællandsmesterskaberne - ligger gerne i april.
o    Acro Cup – ligger gerne i starten af maj.
o    Danmarksmesterskaberne – ligger gerne i slutningen af maj.
Træner teamet udarbejder en Acro-kalender, som opdateres løbende. Denne er vores ”Bibel” til at huske: hvad, hvor og hvornår!! Bliver uddelt ved sæsonstart.
Tilmeld/Læs mere - (1)

Unicykling - Begyndere (UniBe)
Unicykling – Begyndere

Instruktører: Freja Bjerregaard, Johanne Pedersen og Laura Danielsen.

Holdet er for nye cyklister der skal til at lære hvordan man kører på unicykel og for cyklister der træner tricks og freestyle shows. Til træning arbejder vi meget med at blive stabile på cyklen og med at mestre de basale tricks. Dette gør vi bl.a. gennem lege på cyklen, trick workshops og med lidt styrketræning. Da vi fokuserer meget på freestyle shows bruger vi også træningen til at lære god udstråling og performance.

Holdet har tidligere deltaget i DM i gruppefreestyle og mange af vores cyklister deltager også i solo og pair freestyle til DM på begynder niveau. Cyklisterne sætter selv deres træningsmål som holder dem motiverede og engagerede. Trænerne sørger for træning som alle kan være med til uanset niveauet.

Træningen forgår i træningstøj og indendørssko.

Det er ikke nødvendigt at medbringe sin egen cykel til at starte med, da vi har lånecykler - dog kan man risikere at skulle dele disse, hvis der er flere til træningen uden egen cykel. 

Tilmeld/Læs mere - (1)

Unicykling - Øvede (UniØv)

Unicykling - Øvede

Instruktører: Anna Møller Hansen, Kathrine Cornali Lerche, Laura Danielsen

Unicykling Øvede er et hold for dem som mestrer de fleste basale tricks på deres cykel, dvs. fra level 4 og op efter. På holdet fokuserer vi på at lære mange forskellige tricks. Mange af deltagerne på holdet er freestyle cyklister og derfor er træningen i perioder meget freestyle orienteret. På holdet fokuserer vi ydermere på styrketræning og til tider smidighedstræning, som led i at blive dygtigere på cyklen.

Under træningen er der fokus på, at alle får mulighed for at blive udfordret, at alle kan hjælpe og motivere hinanden til at blive bedre og der er råderum til selv at få indflydelse på hvad træningen skal indeholde. Trænerne står for aktiviteter og øvelser, men cyklisterne skal også kunne være selvkørende på dette hold dvs. kunne varetage fri træning.

Holdet har deltaget i DM i ”Gruppefreestyle” mange gange, og de fleste på holdet deltager også ved VM. Derudover stiller vi ofte med et hold i Hockey disciplinen til DM.

De almindelige træninger foregår iført træningstøj og indendørssko.

Tilmeld/Læs mere - (1)

Ekstra træning for tilmeldte u (UniEk)
Ekstra træning for tilmeldte unicyklister
Instruktører: Anna Møller Hansen, Kathrine Cornali Lerche
Hjælpeinstruktør: Freja Bjerregaard
Tilmeld/Læs mere - (1)

Trampolin - Konkurrencehold (TrKon)

Trampolin - Konkurrence

Instruktører: Maila Walmod & Lars Walmod

(Tilmelding er efter aftale med trænerteamet – kontakt Maila på maila@roskildegf.dk eller på 40164446).

Har du sprunget trampolin før i en forening og har lyst at træne konkurrencetrampolin tre gange om ugen? - så er det her holdet for dig! Med fokus på sikkerhed, god trampolinteknik og sjov træning, arbejder du videre med både de basale grundspring, med salto- & skruespring samt md konkurrenceøvelser. For at gå på Trampolin – Konkurrence skal du kunne lave grundspringene (sidde-, mave- og ryglanding + halv skrue, mave) med armtræk foran og i god højde. Du skal kunne lave forlænder, baglænder og barani med trampolinteknik, samt udføre 10-springsøvelser med saltoer.

Man tilmeldes som udgangspunkt alle konkurrencer, der er meldt ud for sæsonen, og har ansvaret for selv at melde fra, hvis man mod forventning ikke kan deltage.

Til alle træninger vil der være grundig opvarmning, som man deltager i, inden man springer i trampolinerne. Her er der styrke-, koordinations- og gymnastikøvelser, der gør dig til en endnu bedre trampolinspringer. Til sidst er der supplerende træning med styrke/udstræk og afslutning af dagens træning.

Tilmelding til konkurrencer sørger trænere for, når springeren er klar til at deltage og dette aftales med springeren og forældrene. Foreningen dækker tilmeldingsgebyret til konkurrencer, og det forventes man møder op, når man har tilmeldt sig til en konkurrence. Der er egenbetaling på indkøb af konkurrencelicens gennem GymDanmark samt til transport og forplejning i forbindelse med konkurrencer. Ved konkurrencer forventer vi at du/I bliver under hele arrangementet, for at bakke op om holdkammeraterne og hygge sig med hinanden.

Der kan forekomme ekstraudgifter i forbindelse med træningslejre, træningsweekender, større konkurrencer med overnatning o.lign.

Holdet deltager i Roskilde Gymnastikforenings opvisning 27. marts 2021.

 

Vi ønsker at holde følgende regler og retningslinjer på vores hold:

 • Man siger altid goddag og farvel ved start/slut.
 • Vi forventer, at man prioriterer alle træningsdage og konkurrencedage
 • Skal man på toilettet eller må tage hjem før tid, skal man altid sige det til træneren, inden man går.
 • Fra træningen begynder, indtil vi siger tak for i dag, har du en velfortjent pause fra din mobiltelefon (hvis du har en sådan).
 • Det forventes, at springeren møder til tiden, med mindre du har en aftalt andet med træneren.
 • Alle skal deltage i opvarmningen og supplerende træning.
 • Langt hår skal være sat op med elastik.
 • Ingen smykker eller tøj med knapper/store lynlåse o.lign.
 • Du kan vælge at springe i shorts og T-shirt, gymnastikdragt, træningsdragt eller andet sportstøj.
 • Man har sokker eller gymnastiksko på fødderne. INGEN bare fødder.
 • Afbud sker som SMS til haltelefonen på telefonnummer: 52232124
Tilmeld/Læs mere - (1)

Fællesholdet 18+ (Fælle)
Fællesholdet (18+) - Udtaget, lukket hold.

Instruktører - Rytmesiden: Louise Laage og Sarah Fobian.

Instruktører – Springsiden: Jeppe Østergaard, Christian Harck og Kasper Kemner.

Fællesholdet er et nyt initiativ mellem de fire gymnastik foreninger i Roskilde: SIF, HVG, RTG & RG, hvor man gerne vil samle en masse dygtige gymnaster til et fedt opvisningshold. Holdet vil bestå af både en springside og en rytmeside, begge dele er for både piger og drenge. Der vil blive lagt stor vægt på sammenholdet, også på kryds og tværs af rytme og spring. Vores vision er at finde den perfekte blanding af hygge, leg og god gymnastik.

Idéen er opstået, da vi synes der mangler flere opvisningshold på Sjælland, der på længere sigt kan blande sig i toppen af dansk gymnastik.

OBS!
Pris for hele sæson 2020/2021: 2200,- kr.
Pris for Efterårs-turister           : 1100,- kr.
Pris for Forårs-turister              : 1650,- kr.

Mindre egenbetaling til tøj må påregnes.
Tilmeld/Læs mere - (1)

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle